Хората, които се превърнаха в слънце (2010)

Хората, които се превърнаха в слънце (2010)

Хората, които се превърнаха в слънце (2010)

от 9,50 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, История, Изкуства
Езикбългарски
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Думата „варварин" е дефинирана в съвременните речници като "жесток, нецивилизован човек". Във вековете преди Христа, Балканите са били обител на точно такива хора. Те са живеели през един от най-кървавите периоди на човешката история - време на безкрайни войни и борба за оцеляване. Някои от тях възприели цивилизацията на Римската империя. Други се съпротивлявали, отчаяно вкопчили се в собствената си представа за света - представа, съществувала от самата зора на Европейската цивилизация.
Но каква е била тя ?
Варварите, живели по тези земи, не са оставили писмени свидетелства и днес се знае малко за техния начин на мислене. Но през последните десетилетия са открити хиляди от техните монети, разпилени из Балканския полуостров, които дават възможност да надзърнем по-отблизо към техните вярвания, изкуство и въображение. Игнорирани от историците и, в голямата си част, притежание на частни колекционери, тези малки късчета метал са, всъщност, „пощенски картички от миналото". Те рисуват образи, родени от съзнанието на хора, които са живели тук преди 2000 години и ни показват света - през очите на варварите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^