Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници247
Тегло319

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: Химера
Град на издаване: Шумен
Налични бройки: повече от 1
Ширина: 14 мм
Височина: 20 мм
Дебелина: 1 мм
Корици: меки
Ключови думи: хотелиерство, хотелиерска инфраструктура, средства за настаняване, места за подслон, хотелиерски услуги, хотелиерско обслужване, икономика и управление на хотелиерството, тенденции в развитието на хотелиерството

Хотелиерството е основен елемент на туристическия бранш. Динамичното развитие на туризма у нас и в световен мащаб е силно обвързано с развитието на хотелиерския бизнес. Не е възможно да си представим съвременния туризъм без хотелиерство. Чрез него се валоризират туристическите ресурси и се включват в туристическото предлагане. Хотелиерството вече не е просто осигуряване на възможност за пренощуване. То концентрира в себе си все повече туристически дейности, както и все по-голяма част от приходите в туризма. Така хотелиерството се превръща в „гръбнак на туристическия бранш.

Настоящото издание разглежда разнообразните аспекти на хотелиерството. Представени са същността и основния понятиен апарат на хотелиерството, възникването и развитието му в света, както и в нашата страна, основните видове хотелиерски заведения и тяхната категоризация, основните дейности в хотелиерството, икономическите му аспекти, съвременните тенденции в развитието му и т. н. Включените тестове, въпроси и задачи са полезни при самоподготовката на учащите. Допълнителните текстове са ориентирани към актуални съвременни проблеми на хотелиерския бранш.
Учебникът може да се използва от обучаващи се и преподаватели в университети, колежи и професионални гимназии по туризъм, както и от всички, които се занимават с хотелиерство или имат интереси насочени към този бранш.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^