Християнска етика Т. 1 (2011)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиРелигия, Теология
Езикбългарски
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Професор Георгиос Мандзаридис е дългогодишен преподавател по Християнска етика и Социология в Богословския факултет на Аристотелевия университет в Солун. Автор е на много книги, по-известните от които са: „Паламика" (1965), „Християнското общество и светът" (1967), „Обожението на човека" (1984), „Време и човек" (1992), „Православният духовен живот" (1993) и други. Проф. Мандзаридис е една от най-ярките личности в съвременното православно богословие.

Книгата "Християнска етика" е своеобразен венец на богословското творчество на проф. Георгиос Мандзаридис. В този си богословски подвиг проф. Мандзаридис предлага на съвременния читател една отговорна позиция към най-актуалните екзистенциални, етически и социални проблеми. Това е подвиг на отговорното следване на отците, който прави възможно преоткриването на идентичността на православната християнска етика и богословското осмисляне на всички хоризонти на човешкото съществуване и етос - от тайната на човешката личност до проблемите на биоетиката и екоетиката. Основен принцип на светоотеческото богословие е, че църковната истина за човека се открива в тайната на Богочовека Христос, а автентичният живот в Христос е възможен само като благодатен подвиг в светотайнствения опит на Неговото богочовешко тяло - Църквата. Проф. Мандзаридис поставя този жизнен принцип като рамка и контекст на всяко богословско мислене за антропологията и етиката и затова неговата "Християнска етика" остава мярка и критерий за автентично богословстване.
Доц. д-р СВИЛЕН ТУТЕКОВ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^