Християнство. Атеизъм. Постмодерност (ISBN: 9786191605149)

Християнство. Атеизъм. Постмодерност (ISBN: 9786191605149)

от 18,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници236
Тегло294

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Д-р Иван Борисов Спиров е роден в София през 1981 г. Завършва философия в СУ "Св. Климент Охридски" през 2003 г. Защитава докторска дисертация по философия през 2012 г.

"Християнство. Атеизъм. Постмодерност" е книга за вярата и неверието в постмодерния свят. Макар и написана под формата на монолог, книгата е полемична по своя характер. На страниците й се срещат хистиянската философия и антитеистичният сциентизъм, вярата в Бога и крайният скептицизъм, екзистенциалният опит и рационалистичната метафизика, верността към традицията и експресивният индивидуализъм, евангелският морал и секуларната етика, духовният живот и психоанализата.
Изследването се стреми да потърси отговор на въпроса: как е възможна християнската вяра в Бога в условията на постмодерната ситуация на знанието и в един напълно секуларизиран свят? Свят, в който науката ни дава обяснения за произхода на Вселената и човека, които не включват необходимостта от един разумен Творец. Свят, в който релативизмът и плурализмът са разложили всички устойчиви ценностни рамки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^