Хроника на Великата френска революция (2004)

Хроника на Великата френска революция (2004)

Хроника на Великата френска революция (2004)

от 14,40 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИстория, Военна история
Езикбългарски
Брой страници280

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Повечето книги, посветени на Великата френска революция, акцентират върху отделни личности и събития, защитавайки определени социални и философски идеи. За разлика от тях, придържайки се към конкретната фактология, без да обременява читателя с философски разсъждения и анализи или да натрапва определени изводи, ден по ден, настоящото изследване разказва за всички по-важни политически и военни събития във Франция и Европа от началото на 1789 г. до разпускането на Националната конституционна асамблея на 30 септември 1791 г.
Книгата е предназначена за всички читатели, които се интересуват от история и политика. Използван е значителен обем от документална литература - исторически многотомни издания, мемоари, монографии, илюстрации и карти. Подробно са описани политическите борби между партиите, народните бунтове, заговорите на контрареволюцията и дипломатическите интриги на емиграцията и европейските владетели. Проследява се съдбата на всички по-значими герои на тази кървава драма, наречена революция.
Поредицата включва 6 тома. В първите пет хронологично са описани историческите събития. Включени са илюстрации, планове и карти, приложения с допълнителна информация по определени теми в текста, индекс на имената и библиографска справка.
Шестият том представя подробни биографични данни за всички по-значими владетели, политици, дипломати, офицери и други личности от Франция и Европа, участвали активно в описаните събития. Включени са редица любопитни подробности, които не са отразени в хронологичното изложение.
В първия том накратко са проследени по-важните събития във Франция от възкачването на Луи XVI на трона до откриването на Генералните щати. Представени са политическите сили, техните цели и водачи. Ден по ден се проследяват борбата за обединението на асамблеята, превратът на Дворцовата партия, революцията в Париж и щурмът на Бастилията. Във втората част са разгледани събитията в Европа в навечерието на френската революция и в частност Руско-Австро-Турската война от 1787 г. и Руско-Шведската война от 1788 г.
Подробното съдържание на всяка глава дава ясна представа за събитията, описани в основната част и приложенията. Поради големия брой на имената и честата им поява в текста си позволих да променя общоприетата форма на именния показалец. Смятам, че за читателя е по-важно да получи кратка биографична информация за отделните личности, отколкото номерата на страниците, на които се срещат.
При написването на това изследване си поставих три основни цели: Да включа повече факти, да ги представя възможно най-обективно и да ми бъде интересно, когато ги чета.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^