Описание
От прериите на Америка до Арабската пустиня. Историята на две волни души

Франк Хопкинс и великолепният мустанг Идалго са чудесна метафора за духа на Америка, който се бори, побеждава и знае добре своята цена. Един обикновен и мъдър каубой от Дивия запад разказва на двама млади влюбени от смелото племе дакота как печели невероятнотото състезание "Океан от огън" – мястото е Арабската пустиня, конкуренцията са отбрани ездачи бедуини и благородници със своите великолепни арабски коне! Но Франк Хопкинс познава душата на коня, и най-вече – това е неговата голяма любов.
"Идалго" е вълнуващо преразказана история на фона на трагичната съдба на индианците в Северна Америка от края на 19 век.

Всяка година с вятъра на лятото един стар каубой пристига в резервата Пейн Ридж, в Южна Дакота.
Кой е този мъж?!
За него разказват невероятни истории, но никой нищо не знае със сигурност! Казва се Франк Хопкинс, а по-възрастните индианци го наричат Далечния ездач.
Той ще разкаже приключенията си на Джон и Мери и така ще разберем, че Франк е жива легенда! С митичния мустанг Идалго поемат към пустинята – от Аден до Дамаск – в надпревара с най-добрите арабски коне! Невероятно състезание, известно като Океан от огън. Франк и Идалго преодоляват опасности и интриги и накрая побеждават!

Поредица BLACK COVER
Поредицата на италианското издателство на "Ларус"- "Black cover" (Черна корица) включва четири прочути творби на световната класика и един роман, вдъхновен от съвременната история – "Идалго", станал популярен първо като филм под едноименното име. "Илиада" на Омир, "Черната стрела" на Робърт Луи Стивънсън, цикълът за "Артур и рицарите на Кръглата маса", "Парижката света Богородица" на Виктор Юго.
Идеята на италианското издателство е да направи отново популярни литературни образци, които сякаш потъват в забрава – незаслужена, разбира се, на фона на бързо развиващите се нови технологии и интернет, като обикновено ги преразказва така, че да станат достъпни и за юношеската аудитория, да не говорим за родителите...
Поредицата "Черна корица" потвърждава една тенденция на връщане към хубавите книги, които незаслужено дълго време останаха в сянката на машинарията и виртуалните средства за комуникация.
Великолепните творби са изпълнени перфектно и като полиграфия, и макар че българският читател със сигурност познава и предишни издания на тези романи, ще бъде изкушен да притежава и италианската версия на български език просто защото любовта към книгата, когато я има и доколкото е оцеляла, не може да бъде заменена от нищо друго освен от любов към ВСЕ ПО-ДОБРАТА КНИГА!
А "Черна корица" си заслужава! Пък и Коледата наближава!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^