Играчката на мъжете (ISBN: 9789542816836)

Описание
Има едно занимание, което мъжете не изоставят от Сътворението до наши дни. Има една играчка която им е любима от раждането до смъртта, независимо от образованието, интелекта и цвета на кожата.
Войната и оръжието.
Ето на тези неща е посветено томчето с военна проза, което държите в ръцете си.

В първата повест "Стрелата лети" действието се развива през IX век. Копанът Окорсис получава задача от българския владетел да възстанови властта му на територията между реките Днестър и Днепър. Суровият войник се влюбва в тази земя и решава да я направи най-благодатното кътче на ханството. След жестоки битки с хазарите, трудна борба с вкопчилите се в традициите си местни старейшини, предаван от най-близките си, обичан и мразен, той преминава през препятствията по пътя си с меч в ръка и упорито преследва целта си. Но боговете са решили друго...

Втората повест "Защо?" е посветена на участието на българската армия в разгрома на хитлеристка Германия. Поради смъртта на по-старшите от него подпоручик Тихомиров е принуден да поеме командването на десанта на другия бряг на Драва. Внушено му е, че от него зависи успеха на цялата операция. С цената на десетки жертви и безпримерен героизъм офицери и войници защитават отвоюваното късче земя на другия бряг, а Тихомиров стига до отговор на въпроса защо трябва да се бие и умира за кауза, която изглежда като мираж на фона на разпада на ценностите, в които се е клел и вярвал.

Третата повест "Афганска балада" ни пренася в Афганистан. Десетина съветски сини барети са захвърлени далече от основните сили на армията, за да охраняват проход в планината. В един момент наглед мирната обстановка, която предразполага към разкапване на дисциплината, се променя и 18-годишните момчета израстват в корави мъже, готови за подвиг и саможертва.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^