Играта като книга (2014)

Описание
Ключови думиИзкуства
Езикбългарски
Брой страници234

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: Панорама
Град на издаване: София
Налични бройки: 1
Ширина: 160 мм
Височина: 200 мм
Корици: меки
Ключови думи: играта, като, книга, нестандартни книжки

Едно е сигурно - възможността децата да държат в ръце мобилни пространствени книжки, по чиито специфично сгъващи се и разгъващи се страници да пробягват, да се появяват и изчезват триизмерни илюстрации, не е толкова далечна. Не е далеч времето, в което детската книга ще може да представлява фантастична игра без граници, паралелна вселена - алтернативен свят, по-атрактивен от компютърните игри и симулации, защото в него ще може реално да се прониква. Тези нови възможности без съмнение ще поставят пред художниците множество нови въпроси и предизвикателства - режисирането и осъществяването на цялостен визуален спектакъл за деца в 3D върху 3D изисква специфична подготовка. Безкрайните вариации в движещите се илюстрации биха изправили създателите си пред друг вид главоблъсканици. И точно това би било истински хубавото. Защото в Страна-та на чудесата на пространствените издания за деца дизайнерът е този, който ще трябва да удвои всичките си сили, за да отиде на друго място.

Капка Кънева е родена през 1978г. в София. Завършва Художествената гимназия „Илия Петров" и Националната художествена акаде-мия. През 2006 г. печели конкурс за престой и работа В Cité Internationale des Arts, Париж, а през 2008 г. защитава докторската си дисертация, посветена на нетрадиционните издания за деца. Работи в областта на илюстрацията, книжния и графичния дизайн, хартиената пластика и колажа. През 2001 г. по-лучава наградата за дипломна работа на фондация „Отворено общество". Отличена е и в конкурсите „Художникът и текстът" (2005) и „Изкуство на българската книга" (2006). Поредицата „Европепски романтизъм" на издателство „Алтера", с неин графичен дизайн, получава приза на АБК „Бронзов лъв" за 2010 г. , а през 2011 г. на художничката е присъдена втора награда и грамота за илюстрация от второто биенале на българския дизайн. От 2009 г. Капка Кънева преподава „Илюстрация и оформление на книгата" в специалност Книгоиздаване към факултета по журналистика и масова комуникация на Софий-ския университет. Член е на СБХ и ADC Bulgaria.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^