Игрите на властта - твърди корици (ISBN: 9786191520633)

Игрите на властта - твърди корици (ISBN: 9786191520633)

Игрите на властта - твърди корици (ISBN: 9786191520633)

от 19,80 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Игрите на властта" описва 10-годишен опит да се прави бизнес в България при три последователни правителства в един неблагоприятен и враждебен климат: публична тайна, която малцина си позволяват да изкарат на светло. Та не е ли абсурдно: да правиш бизнес в България означава всъщност да се занимаваш с политика. За съжаление е вярно и обратното: да правиш политика в България значи да се занимаваш с бизнес. Бизнесът и политиката у нас са тъй преплетени, че границата им на практика е неразличима.
"Игрите на властта" изследва и изобличава механизмите на тази вредна за България симбиоза между политическия и бизнес елит. Написана на жив и ярък език, изпълнена с хумор, който почти разсейва впечатлението за безнадеждност, книгата е зов за промяна.
Авторът показва защо винаги смесването на пари и алчност, мизерия и нужда, амбиция и порок, възход и падение, политика и бизнес е взривоопасно: това послание е наистина очевидно за всеки, който има очи да види!
Петър Клисаров е роден през 1968 г. в София. От 1990 до 2007 г. живее в Торонто, Канада. От 2001 до 2005 г. е представител за България на Канадска държавна корпорация за ядрена енергетика. Основен участник в размразяването на проекта "Белене". От 2006 до 2011 г. е генерален мениджър за България на АЕСОМ /най-голямата инженерна консултантска корпорация в света/.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^