Иисус от Назарет - част 2 (2013)

Описание
За християните Иисус от Назарет е Божият син, който умира, за да изкупи греховете на човеците, и възкръсва от мъртвите, тържествувайки над греха и смъртта. За нехристияните той е какво ли не – мит, политически революционер, неразбран пророк.

Авторът на тази книга, оттеглилият се от своя престол папа Бенедикт XVI, един от най-големите богослови на съвремието, смята, че историческите свидетелства ни изправят пред предизвикателството на реалния човек Иисус, който учел и постъпвал по начин, достоен само за божествен авторитет – нещо, което не се поддава на лесно пренебрегване... И именно това предизвикателство представя тази книга – тя е продължението на "Иисус от Назарет - част 1" (От Кръщението в Иордан до Преображението).

Настоящата книга поставя въпросите:

Защо Иисус е бил отхвърлен от религиозните първенци по онова време?
Кой е отговорен за Неговата смърт?
Създал ли е църква, която да подеме делото Му?
Как е гледал на своето страдание и смърт?
А как ние би трябвало да гледаме на тях?
И най-важното – наистина ли е възкръснал от мъртвите и какво означава това?

В отговора на тези въпроси Бенедикт XVI показва знанията на блестящ изследовател, страстта на голям ум и сърцето на духовен пастир. Книгата е предизвикателство както към вярващите, така и към невярващите – да помислят истински кой е Иисус от Назарет и какво означава за тях, лично.

"Онова, което ме мотивира, е да представя "фигурата и посланието на Иисус"... Изпълняването на тази задача бе във втората част още по-трудно, отколкото в първата, защото тъкмо тук се влиза в досег с решаващите слова и събития в Иисусовия живот... Опитах се да развия едно вглеждане и вслушване в Иисус от Евангелията, което може да се превърне в среща... ".

Йозеф Ратцингер Бенедикт XVI
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^