Илийчо, Август и седемте джуджета (2016)

Илийчо, Август и седемте джуджета (2016)

от 10,56 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиДетски, Комикси, Младежка литература
Езикбългарски
Брой страници40

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Илийчо обича майка си, бонбони, Коледа и още сума ти неща, а от миналата година очаква да му подарят велосипед за рождения ден. Най-добрият му приятел се казва Орондорамдардагнек. Както виждате, не е лесно да се прочете, камо ли да се произнесе. Затова Илийчо го нарича Август. Когато двамата са заедно, винаги се случва нещо необикновено...

И така, рожденият ден наближава, но вместо велосипед, Илийчо получава... книга с приказки. Само че това не е каква да е книга и струва един драконов шилинг. Нещо обаче не е наред с нея. Тя е писана на ръка от племето хурдан хуру, което приема поръчки от всички светове. Затова подаръкът е толкова ценен. Но и опасен.

Една сутрин Илийчо заварва в леглото си заспало чернокосо момиче, което много прилича на Снежанка от книжката. Илийчо и Август трябва да я върнат на седемте джуджета.

Но как? Двамата се впускат в опасно приключение. По пътя си те срещат бялата змия, супергигантска сколопендра, планински трол, дългокрак заек, храбър войник, гъсеница-магьосник, живееща в резиденция-гъба, горски феи, Румпелщилцхен.

Пътешествието им е изпълнено с препятствия, но Илийчо и Август смело ще се изправят пред тях, за да довършат успешно мисията си.

----------------
За Пенко Гелев и Сотир Гелев

Сотир и Пенко са родени в Асеновград. Сотир – през 1960 г. , а Пенко – през 1968 г. И двамата са ходили на уроци по рисуване при Георги Ковачев – един от най-нежните и елегантни български пейзажисти.

Сотир е завършил Училището за сценични изкуства в Плодив. През 1982 г. прави анимационния филм „Пилето, който участва в Берлинале 1984, а същата година печели „Златен гълъб в Лайпциг. Докато учи в Художествената академия, рисува комикси за списание „ДЪГА. Автор е на поредици по книгите на Толкин „Хобитът и „Властелинът на пръстените.

Пенко е учил в Художествените гимназии за изящни изкуства в Пловдив и София. За детския вестник „Венче пише и рисува комиксите „Вълшебникът от Оз и „Озма от Оз по Л. Ф. Баум и „Маугли по Р. Киплинг. За същия вестник Пенко рисува комикса „Илийчо и Август по сценарий на С. Гелев.

През 1991 г. двамата създават списанието за комикси „Рикс, за което Пенко рисува комиксите „Песента на аксолите и „Ефрейтор Нек по сценарии на брат си. Сотир пък рисува комикса „Жмак и тайната на пиргите. През 1997 г. издават албум с комикса „Маугли, а година по-късно написват сценария и реализират филма „Магьосници. През 2000 г. написват сценария и заснемат филма „Колобър за БНТ.

От 2001 г. до 2007 г. те са продуценти на телевизионния сериал за деца „Приказки за физиката и астрономията, от който реализират двеста и петдесет епизода. През 2008 г. и 2009 г. двамата продуцират сериала за деца „Добър ден, господин Жасмин. През този период Пенко създава 22 комикс албума за британското издателство „The Salariya Book House. Книги от поредицата излизат в България, Турция, Чехия, Германия, Бразилия и Колумбия.

След 2009 г. Пенко и Сотир започват да работят над поредица от анимационни филми – „Дорога, „Керата, „Орбис, „Вектор и Лектор, „Имаго, „Противогаз и „Лабиринтът. През 2011 г. Пенко продуцира телевизионния филм „Жълто куче по сценарий на Сотир Гелев и Мария Николова, а Сотир създава авторския анимационен филм „Пилета (римейк на „Пилето от 1982 г. ).

Сотир и Пенко, заедно със свои колеги от списание „Дъга, организират групата „Проектът Дъга, чиято цел е да популяризира и възроди изкуството на комикса в България. През 2012 г. издават албума „Над дъгата. За този албум Сотир създава комикса „Призрак, а Пенко рисува комикса „Дичо Пъдаря трябва да умре.

През 2013 г. Пенко илюстрира мултимедийния проект „Приказка за вълшебната флейта, за работата си по който е отличен с националната награда „Константин Константинов в категория „Илюстратор. През 2013 г. изданието печели годишната награда „Златен лъв на Асоциация „Българска книга: „За цялостно осъществен оригинален проект и „За оригинален проект в областта на изданията за деца, който синтезира възможностите на различни медии. Книгата е поставена на второ място в категория „Запалени читатели за младежи от 11 до 15 години на наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца – „Бисерче вълшебно 2014.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^