Илюстрована история на авторското право (ISBN: 9789547420878)

Илюстрована история на авторското право (ISBN: 9789547420878)

Илюстрована история на авторското право (ISBN: 9789547420878)

Описание
- Как да попречите да ви откраднат идеята за книга, за филм, за
компютърна игра... ?
- Какво е бъдещето на авторското право в необятното
пространство на Интернет?
- На какви санкции ще бъде подложен този, който нарушава
Законът за авторско право?
Тази книга е единственото цялостно и задълбочено изследване върху авторското право, което се появява на български език. Със своя жив език, с помощта на изключително многообразие от илюстрации, преподавателят от Нюйоркския юридически институт Едуард Самюълс успява да направи достъпна до широк кръг читатели сложната проблематика на авторското право. Той разказва, обяснява и анализира:
- Зараждането и развитието на авторското право
- Връзката между авторското право и книгите, звукозаписите, пиесите и танците, филмите и телевизия, картините, архитектурата и скулптурата, компютърните програми и Интернет?
Процедурите, които трябва да предприемем, за да защитим авторските права. Основните принципи и международните договорености в сферата на авторското право.

Текстът на книгата е наситен с много факти и илюстриран с примери от почти всички области на науката и техниката.
Освен че се запознава с цялата история на авторското право, читателят научава и много любопитни подробности, свързани с революционните изобретения в науката (като книгопечатането, фотокопирната машина, компютърът); скандални спорове между големи световни корпорации от света на изкуството, киното и компютърния и музикалния бизнес, както и най-интересните дела по проблемите на авторското право.

Книгата е особено полезно четиво за юристи, издатели, компютърни програмисти, литературни агенти, а също така и за всички, които се занимават с творческа дейност и се интересуват от темата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^