Името ми е Червен (ISBN: 9789549745726)

Името ми е Червен (ISBN: 9789549745726)
Описание
АвторOrhan Pamuk
Ключови думиФентъзи, Роман
Езикбългарски
Брой страници568

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През шестнайсети век Османската империя започва да губи позициите си на будеща страх световна сила. Прочут истанбулски миниатюрист получава тайна поръчка - да изработи в своето ателие книга, възхваляваща падишаха. Но тази книга трябва да бъде по-различна от всичко, излязло досега изпод ръцете на прочутите майстори на миниатюрата. В нея се крие нещо, което става причина за загадъчни убийства.
Историята на книгата крие не само загадка и любов, но ни отвежда и в света на идеите - разказите на мъртвеца и на неговия убиец, на влюбените, кучето, парата и дървото ни въвеждат в \"Хиляда и една нощ\" на живописта. Докато двама влюбени се търсят и намират, докато мъртвите чакат възмездие, а убиецът търси оправдание за злодеянието си, в спорове за истината и вярата се разразява битката между живописните школи на Изтока и Запада.
Истината се крие в притчите за изкуството и вечно търсещия човешки дух - по вечния път към познанието и прозрението.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^