Индуисткият път на пробуждането - откровение и символи (2003)

Индуисткият път на пробуждането - откровение и символи (2003)

Индуисткият път на пробуждането - откровение и символи (2003)

Описание
Ключови думиФилософия, Религия
Брой страници288
Тегло210

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Както всяка друга религия индуизмът има два основни аспекта. Първият е външен или формален и включва ритуални поклонения, традиции и модели на обществено поведение. Другият аспект е вътрешен или духовен. Той е съществен и в прекия, и в преносния смисъл на думата. Защото съдържа в себе си същността на тази религия, а освен това е от голямо значение тази същност да бъде схваната, за да може индуизмът да бъде разбран като цяло. Този втори, съществен аспект на индуистката религия засяга също така отношението на човека към Бога, както и към висшата истина.

По своя вътрешен аспект древните учения на Индия са толкова всестранни, че би било почти абсурдно, ако отъждествим необхватността на техните възгледи с някоя конкретна религия. Благодарение на присъщото му изобилие от символи и образи, индуизмът е невероятно сложен, а поради това и изключително неправилно интерпретиран. Същевременно неговата истинска мисия е ясна и универсална: духовно просветление.

Така че целта на тази книга е преди всичко да разясни дълбоките учения, които също както океанските дълбини се крият под многобройните бушуващи вълни на повърхността.

Другата цел на книгата е да анализира някои от символите, с които хората обикновено се сблъскват при първата си среща с индуизма.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^