Институционална икономика: възможности и неизползван потенциал (2012)

Институционална икономика: възможности и неизползван потенциал (2012)

Институционална икономика: възможности и неизползван потенциал (2012)

от 15,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници380

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата "Институционална икономика: възможности и неизползван потенциал" представя теоретичните основи и главните изследователски направления в т. нар. нова институционална икономика /НИИ/, която дава възможност да се разберат множество обществени процеси извън обхвата на традиционната икономическа теория.
Изданието включва темите типология, произход и същност на институциите, теория на транзакционните разходи, теория на пазара, теория на правата на собственост и теория на държавата. Това съдържание следва очертаващата се като всеобща структура на подобни изследвания, съдържаща се в монографиите /които до голяма степен са и учебници/ на Р. Познър /в САЩ/, на Фуруботън и Рихтер /в Германия и САЩ/, на А. Аузан /в Русия/ и др.
На редица места авторите на настоящия труд излизат от рамките както на методологическия индивидуализъм, така и на икономическия детерминизъм, което е довело до оригинални изводи, хипотези и до алтернативни решения в сравнение с общоприетите в новата институционална икономика.
Доц. д-р Тодор Попов и доц. д-р Теодор Седларски са преподаватели в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", който се отличава с дългогодишна традиция в преподаването и научните изследвания в областта на новата институционална икономика. Книгата е предназначена както за студенти, изучаващи дисциплината институционална икономика, така и за по-широк кръг читатели с интереси в обществените науки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^