Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Брой страници474

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Какво можете да намерите в тази книга? От въведението ще придобиете обща представа за процеса на влагане на пари, за пазарите на капиталови инструменти и участниците в тях, за самите инструменти и за основните термини, които постоянно ще срещате напред в коментарите. В следващите няколко глави ще бъдат представени базисните подходи и методи на инвестиционния анализ, ключовите акценти на модерната портфейлна теория и утвърдените схващания за пазарното равновесие. По-нататък ще се представят основните класове капиталови инструменти - ценните книжа с фиксиран доход, дяловите инструменти, дериватите, капиталовите хибриди, иновативните и синтетични финансови продукти. Ще погледнем на тях през призмата на портфейлния мениджър, т. е. ще засегнем тези техни характеристики, които ги идентифицират в ролята им на портфейлни активи. Едва след тези глави ще навлезем в проблематиката на анализа на финансовите пазари, стратегиите за управление на портфейли, техниките за защита и за измерване на постиженията на портфейлните селекции. Накрая ще бъде представена институционалната страна на процеса на управление на портфейли - инвестиционните и квази-инвестиционни фондове.

Какво няма да намерите в тази книга? Със сигурност няма да откриете универсална рецепта за правене на пари, защото такава не съществува или поне авторът не я знае. Пък и дори да я знаеше, защо трябва да я споделя с по-широка публика... !? В повечето случаи не са обобщени и окончателни становища по коментирани въпроси - не защото авторът няма свои възгледи по тях, а поради неговото желание да предостави тази възможност на читателите. Няма да прочетете детайлни пояснения и за глобалната финансова и икономическа криза - такава, каквато я наблюдаваме в последните години, защото целите на настоящата разработка са представяне на базисните принципи, закономерности на инвестиционния процес, а не на отклоненията от тях.

Задълбоченото изучаване на основните раздели на инвестициите - анализа и оценките на финансовите инструменти и селектирането им в различни портфейлни конструкции, изисква сериозни познания на широк кръг математико-статистич
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^