Инвестиции (2010)

Инвестиции (2010)
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Брой страници526

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата предлага един добре премерен баланс между солидна теоретична основа и практическо познание в областта на инвестициите благодарение на богатия професионален опит на автора. Друго нейно достойнство е представянето и използването на моделния апарат на теорията. По принцип излагането на съвременната инвестиционна теория и управлението на портфейл от финансови инструменти не могат да станат без използването на определен математически апарат. Но тук той е сведен до необходимия минимум, така че текстът да е достъпен за студенти с базисна подготовка и същевременно за широк кръг от читатели с интереси в инвестиционната област.
Книгата е ценна и с това, че се разглеждат и коментират както анализи и примери от международните финансови пазари, така и от практиката на българските пазари, институции и регулативни органи. Това е особено полезно за читатели, които искат да разберат функционирането на този сектор в България, който, от една страна, започна да се развива бурно в последните години, а, от друга, изпитва влиянието на световната финансова криза.

Доцент д-р Стефан Петранов е дългогодишен преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски\" по икономически дисциплини като макроикономика, микроикономика, теория и управление на инвестициите. Преподавал е също така в програми на Делауерския университет (САЩ), Университета Еразмус (Холандия) и Висшето училище по застраховане и финанси (София). Основател е на Института на дипломираните финансови консултанти и понастоящем е член на Управителния съвет на института. Има редица публикации в бълга¬рски и международни икономически издания по въпросите на макроикономическия растеж, приватизацията, капиталовите пазари, оценката на риска и корпоративното управление.
Д-р Петранов е Член на Консултативния съвет на Българската народна банка, както и член на Националната комисия по корпоративно управление, създадена под егидата на Комисията за финансов надзор и Българската фондова борса-София. Участник е в Кръглата маса по корпоративно управление за Югоизточна Европа на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Той е един от учредителите и е заемал поста Председател на Българската макроикономическа асоциация за два поредни мандата.
Има богат практически опит в областта на инвестициите и корпоративното управление в качеството си на Председател на Съвета на директорите на „Златен лев\" - първото инвестиционно дружество от отворен тип в България, и като Изпълнителен Директор на „Златен лев Капитал\" - първото в страната дружество за управление на финансови активи, лицензирано от Комисията за финансов надзор.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^