Искаш ли да разбереш новото, изучавай старото (2005)

Искаш ли да разбереш новото, изучавай старото (2005)

Искаш ли да разбереш новото, изучавай старото (2005)

от 4,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиДетски, Философия, Литература, Младежка литература, Приказки, Религия
Езикбългарски
Брой страници126

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"В очите на това момче има огън, в лицето на това момче има светлина" - така в "Тайната история на монголите" е описан младият Чингис хан - създателят на Великата монголска империя. В това историческо съчинение, съставено през 1240 г, откриваме не само реконструкцията на монголската древност и хрониката на управлението на първия общомонголски хан, но и, по думите на Борис Владимирцов, "аромата на степта".
В книгата, предложена на Вашето внимание, се опитахме да съберем и да преведем най-кратките свидетелства за вековната мъдрост на немирните деца на Великата степ, които водят началото си от "родения с благоволението на Високото небе Борте Чино (Сивия Вълк) и съпругата му Гуа Марал (Красивата Сърна)".
Някои от тези пословици са универсални, което служи като поредното доказателство за това, че номадските цивилизации напълно се вписват в глобалната човешка история, а други ни поразяват с необичайни формули, с които трябва да решим уж общовалидни житейски задачи.
Едно е ясно, монголците с трепет се отнасят към своето минало и затова следват съветите на своите деди, и най-вече тяхната повеля "искаш ли да разбереш новото, изучавай старото!"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^