Исторически паралели (2011)

Исторически паралели (2011)

Още оферти

Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници304

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази разностилна книга анализира едновременни по темпо, но различни по резултати процеси. Както и приложението на исторически опит в текущата политическа динамика. Историческите паралели са пресечени. Затова в тяхното движение и развитие наблюдаваме толкова повторения и отклонения. Те обясняват едновременно различието и еднаквостта на модерния свят. Тук анализираме онези времена и теми, през които такава еднаквост е била само зараждаща се тенденция. Днес тя е доминираща черта в облика на съвременния свят.

Биографично
Андрей Пантев е роден през 1939 г. в учителско семейство. През 1961 г. завършва специалност история в Софийския университет. От 1965 г. е аспирант по история на Англия в БАН. Кандидат на науките (1968 г. ), доктор на историческите науки (1984 г. ), професор-титуляр (1985 г. ). Преподава и изследва историята на Западна Европа и Северна Америка в ново време. По-познати негови книги са: „Англия срещу Русия на Балканите, „Българският въпрос във Великобритания, „Революции и реформи в Западна Европа и Северна Америка, „Исторически многоточия, „Рицар или чудовище, Исторически въпросителни, „Историческата българистика в Англия и САЩ, „Исторически съмнения.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^