История и цивилизация 11. клас (2012)

История и цивилизация 11. клас (2012)
Описание
Ключови думиУчебник
Брой страници360

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Учебникът, по История 11. клас представя логиката на историческите процеси и има следната структура:

–Основна урочна единица.

–Рубрика Личности съдържа интересни факти за личностите, определяли хода на историческите процеси, за събития и археологически открития с национално значение.

–Рубрика Хроника обобщава основните исторически дати и събития, дава възможност за систематизиране на знанията и за лесен и бърз преговор на наученото.

–Рубрика Избори представя първоизточниците, от които черпим свидетелства за миналото, и гледната точка на съвременниците на разглежданите исторически събития.

–Рубрика Светът и ние съизмерва българските исторически процеси със световните, осъществява междупредметни връзки с науката, литературата, изкуствата.

–Богатият илюстративен материал допълва историческата информация с визуално познание.

Проф. д. и. н. Йордан Киров Андреев, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий , специалист по Средновековна българска история, автор на учебници за средните училища.

Проф. д. и. н. Елена Боянова Стателова, научен изследовател по Нова българска история в Института по история при БАН, автор на монографии, студии, статии и съавтор в многотомната История на България на БАН.

Доц. д-р Красимира Йорданова Мутафова, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий, специалист по История на българските земи. ХV–ХVII в.

Доц. д-р Петко Стефанов Петков, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий по Нова българска история.

Доц. д-р Тодор Илиев Мишев, преподавател в Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^