История и цивилизация за 10. клас (2001)

Още оферти

Описание
Ключови думиУчебник
Езикбългарски
Брой страници200

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През новата 2012/2013 учебна година учителите и учениците, които са избрали да работят с учебника по история и цивилизация за 10. клас, ЗП на Издателска къща „Анубис, ще могат да използват основно преработеното книжно тяло. Обновлението е от такъв характер, че прави стария учебник невалиден.
Какво наложи преработването на досегашните учебници?
През последните десетина години в историята на Европа, света и България настъпиха значителни събития, появиха се нови политически фигури, партии, групировки. Европейският съюз също претърпя драматично развитие. Смениха се поколения не само в политическия елит, но и в технологиите, изкуството, спорта и информатиката. Всичко това наложи една трета от уроците да бъдат пренаписани наново, някои от тях да отпаднат напълно и да бъдат заменени с подходящи теми.
Добавените материали са илюстрирани с подходящи нагледни средства – нов снимков материал и преработени карти.
Избран е нов подход при тестовата форма на изпитване и самопроверка на достигнатото ниво на знания и умения. Въведен е моделът, прилаган при зрелостните изпити, за да могат учебниците отрано да подготвят учениците, работещи по тях, за успешно представяне на матурата.
Предложени са и редица примерни теми за кратък отговор на исторически въпрос, което развива умението за писмено излагане на познанията по история.
Основно преработената и допълнена информация в учебниците (съчетана с материала по програмата за 11. клас) е напълно достатъчна за успешно представяне на зрелостен изпит по история и цивилизация. Ученици и учители могат да контролират нивото на подготовка с помощта на помагалото на ИК „Анубис „История и цивилизация. Тестове за текуща подготовка и зрелостен изпит с автори Хр. Мирчева и Г. Рангелова

Учебникът е одобрен със Заповед № РД 09–674/29.05. 2012 г. на министъра на образованието, младежта и науката
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^