История и цивилизация за 9. клас (ISBN: 9789544263416)

История и цивилизация за 9. клас (ISBN: 9789544263416)

от 6,48 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиУчебник
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.100 кг

Настоящото издание е одобрено от МОМН и е по новата учебна програма за 2012/2013 г.

Учебникът е одобрен със Заповед № РД 09-668/29.05. 2012 г. на министъра на образованието, младежта и науката.
Новият учебник за профилирана подготовка напълно отговаря на последните изисквания на МОМН (2012 г. ) и дава възможност на учениците да попълнят и задълбочат своите знания и умения, придобити в часовете за ЗП. Това се осъществява посредством разнообразни по съдържание и предназначение рубрики. Едни от тях са насочени към задълбочаване и разширяване на знанията („Жалони, „Феномен, „Портрет); други насочват вниманието към допълнителни материали, онагледяващи учебния процес („От извора, „Картина, „Таблица, „Карта) и чрез подходящи въпроси и задачи развиват умението на учениците да ги анализират и сравняват.
Основно място е отделено на рубриките, предразполагащи учениците към самостоятелна изследователска работа и мислене, към създаване на собствени (писмени и устни) текстове и презентации, към работа в екип за решаване на оставени от учителя проблеми („Доклад, „Дискусия).
Уроците в учебника за ПП са подредени в същите раздели като материала за задължителна подготовка, но подходът на авторите към отделните теми е по-различен. Така някои особености на текста ще се откроят по-релефно. Това непременно ще предизвика размисъл сред учениците, които имат интерес към историята и цивилизацията на света в Ново време.

Учебният комплект по история и цивилизация за 9. клас включва:

- учебник за ЗП;
-учебник за ПП;
-книга за учителя;
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^