История на Адриатика (2012)

История на Адриатика (2012)
Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници680

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.300 кг

Място на срещи и сблъсъци между народи, цивилизации, религии и политически режими, мост и граница между два различни свята, още от началото на историческата епоха Адриатика играе важна роля: път за проникване от Юга към Северна Европа и обратно, както показва богатата история на Венеция, комуникационна артерия между Запада и Ориента. В древността свързващо Гърция с Велика Гърция, по-късно Адриатическо море в южната си част става границата между Източната и Западната римска империя, после между Византия и варварския свят, между Османската империя и западното християнство, а накрая между западния свят и комунистическа Европа. За бреговете на Адриатика днес започва нова история. Морето сближава страните основателки и страните кандидатки за Европейския съюз, но все още се възприема и като разделителна линия - между богати и бедни държави.

Сериозен екип от учени под ръководството на археолога и специалиста по древна история Пиер Кабан проследява превратния път през столетията на този подчертано индивидуален, богат на минало и събития регион с открояващо се място в политическия, икономическия и културния живот на Стария континент.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^