История на човечеството (2008)

История на човечеството (2008)
Описание
Ключови думиИстория
Брой страници430

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Уникално пътуване във времето и пространството от зората на човечеството до сега

Тази книга не е просто история на света, а история за света. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин.
В нея се проследяват успехите и нещастията, сполетели човечеството от времето, когато нашите прадеди са направили първите си опити да напуснат Африка, до деня, когато човешки същества стъпват на Луната; от времето на строежа на пирамиди до създаването на световната електронна мрежа.
Базирайки се на последните изследвания на историците и на археолозите, книгата съсредоточава вниманието не върху обичайното изреждане на различни царе и царици, битки и политически ходове, а върху промените, които наистина са дали своето отражение върху живота на хората по цялото земно кълбо: неолитната революция в селското стопанство, откриването на писмеността, възникването и залезът на империите, раждането на световните религии, индустриалната революция… Авторът задава въпроса, дали всички ние сме се променили, или сме още същите от времето на каменната ера, само където живеем в космическия век, който сами сме създали, но вече изпускаме от контрол?

В тази книга е разказана историята за разселването на първобитните хора от тяхната обща прародина – Африка, по целия свят. Ще стане дума както за техните постижения, така и за нещастията, които са ги сполетели през изминалото оттогава време. Това е също така история на някои от идеите, които са владели душите на хората и особено тези, свързани с религията, политиката и заобикалящата човека действителност.
Всъщност това е един от възможните разкази, който не претендира да е единствено верният, защото всеки разказвач на подобни разкази вижда нещата по различен начин. Една безпристрастна и строго обективна история на човечеството би била най-скучното нещо, което можем да си представим: изброяване на лични и местни имена, както и на дати, което би било и доста безполезно. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин. Но всяко едно подобно обяснение носи неизбежно отпечатъка на подготовката и предразсъдъците на неговия автор и в това отношение настоящата книга не прави изключение.

За автора:
Сирил Ейдън е роден в историческия град Честър, в Англия. Рано напуска училище и става счетоводител, а по-късно завършва Лондонския колеж по икономика. След това се премества в Оксфордшир и работи като преподавател на свободна практика и бизнес консултант. Отдава се изцяло на любимото си хоби – науката и историята. Днес се занимава само с писателска дейност. Става известен още с първата си книга – „Чарлз Дарвин. Успехът му се потвърждава и с втората му книга „Научни куриози, мащабно изследване в света на науката, преведена на испански, арабски, гръцки, корейски език и български език.
Последната му книга „История на човечеството е публикувана във Великобритания и САЩ през 2007 г. и в момента се превежда на десет езика.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^