История на Древен Египет (2008)

Описание
Ключови думиИстория
Брой страници564
Тегло750

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Вече два века загадките около историята и културата на Древен Египет занимават любопитството и въображението на изследователи, учени и обикновени хора, представители на нашата, т. нар. „Западна цивилизация\\\\\\\". „Постоянно нарастващият брой на онези, които посещават долината на Нил всяка поредна зима, дори сам по себе си е фактор, който изглежда ще повлияе върху сьвременния интерес към историята на Египет. Но освен тези наистина щастливи пътешественици, има още един кръг от хора, които започват да си дават сметка за значението на Древния Изток в историята на човечеството. Както Нил излива своите животворни води в широките дълбини на Средиземно море, така от цивилизацията на уникалния народ, който толкова отдавна се е сбогувал с варварството по бреговете на Нил, произхождат и намират пътя си към Европа онези богати и разнообразни културни влияния, които ние, хората от Западния свят все още не оценяваме достатъчно. \\\\\\\" След сто и три години тези думи на американския египтолог Джеймс Хенри Брестед звучат все така актуално.
Пред вас е фундаменталният труд История на Древен Египет на Джеймс Хенри Брестед, наричан „бащата на американската египтология\\\\\\\", директор на Института по ориенталистика, един от създателите на Катедрата по древна история и Ориенталския музей към Чикагския университет. Книгата излиза на български език в два тома, като първият е посветен на историята и културата на египетската цивилизация от самото й зараждане до края на Втори преходен период (1570 г. пр. Хр. ), а вторият том разглежда събитията от началото на Новото царство до персийското нашествие през 525 г. пр. Хр. Всеки от томовете на История па Древен Египет е допълнен с обширно приложение, съставено от екипа на самото издателство - хронологии на събитията и управлението на египетските владетели (посочени в няколко варианта - според най-авторитетните източници), карти на Древен Египет през различни периоди от историята му, информация за всички египтолози, допринесли с работата и с книгите си за изследването на историята на страната, подробен енциклопедичен речник на личности, географски местности и термини. . Томовете са илюстрирани богато със снимки, гравюри и рисунки, допълващи и поясняващи основния текст.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^