История на кръстоносните походи (2005)

Описание
Ключови думиИстория
Брой страници284
Тегло350

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Кръстоносните походи, като израз на идеите и настроенията на цели нации и етноси през един доста голям период от Средновековието, не предизвикват интерес единствено от историческа гледна точка... Обхващайки голяма част от западноевропейското минало, историята на кръстоносните походи изобилства с факти и е богата на исторически уроци, които, макар и осъзнати на висока цена, могъщо повлияват на духовното развитие на европейските народи\". Така руският историк, един от най-видните представители на византоложката школа, академик Фьодор Иванович Успенский, започва предговора си към книгата История на кръстоносните походи.

Трудът предоставя на читателя възможността да се запознае с пъстрия свят на средновековната цивилизация и удивителната епоха на кръстоносните походи. Авторът проследява причините, условията, идеите и целите на зараждането на кръстоносната идея в Западна Европа в края на 11 в. , сблъсъка между западната и източната цивилизации в Светите Земи, основаването на независимите латински държави в Отвъдморските територии, влиянието, което кръстоносните начинания оказват върху източноевропейските народи и Византийската империя, значимостта и смисъла на кръстоносните походи в Светите Земи в общоисторически план.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^