История на любовта (ISBN: 9789547830509)

История на любовта (ISBN: 9789547830509)
Описание
Ключови думиРоман

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Наистина, няма много за разказване.
Той беше велик писател.
Влюби се.
Любовта беше неговият живот.
Всъщност в „История на любовта\" има много за разказване и неслучайно Алфонсо Куарон, режисьорът на „И твоята майка също\", се е заел да снима филм по романа.
Хипнотичната сила на тази мистична книга, в която има и вяра в думите, и безусловно приемане на силата на любовта, до голяма степен се крие в познатото „Ръкописите не горят\".
Пребродили няколко континента, закрепените на белия лист слова за любовта отказват да изчезнат безследно във времето и пространството и попаднат ли във верните ръце, раждат смях, сълзи, ласки и тъги.
В началото на своя „истински\" живот, петнайсетгодишната Алма размишлява за изчезващите видове и се подготвя за оцеляване в дивата природа. Лео Турски, авторът на книгата „История на любовта\", от която родителите на Алма навремето са избрали името й, очаква смъртта с тревога: дали изобщо някой ще забележи, че си е отишъл от този свят?
Самотата сред другите, страхът, че човекът е внезапно смъртен и че любимите хора не могат да бъдат заместени и забравени, болката от невъзможността да приемеш своята и чуждата ранимост... това са част от въпросите, които Краус е поставила в своята книга, наречена от мнозина „поетична\".
Младата американска писателка е създала книга, която се чете на един дъх!

„Книга, в която тъй нежно се спояват тайнство, поезия и размисъл... за да ни заплени, разтърси и в крайна сметка
да ни утеши. \"
Елизабет Бьрк
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^