История на модерната психология (2012)

История на модерната психология (2012)

История на модерната психология (2012)

от 25,20 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиПсихология
Брой страници512

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.730 кг

Авторите - блестящите Дуейн и Сидни Елън Шулц - правят историята на психологията близка до широк кръг читатели, като включват не само биографии на значими психолози, но и показват как основните събития в живота им са повлияли върху техните идеи, подходи и методи.

Поредицата \"Съвременна чуждестранна психология\" предлага на българския читател преводи на оригинални трудове от различни области на психологическото познание.

В тях намират отражение проблемите за психичното развитие на човека,

изграждането на личността, механизмите на интелектуалната

дейност, емоционалния живот, изявата на заложбите и способностите, психологическите особености на човешките взаимоотношения.

Библиотеката представя автори, които проправят пътя на нови идеи в психологическата теория, методологията и методиката на психологическото изследване, приложението на психологическите знания в социалната практика. Читателите ще имат възможност

да се запознаят с някои дискусионни концепции в психологията, а също и с трудове на известни представители на : водещи школи в чуждестранната психология със съответния коментар.

Бестселър в областта на историята на съвременната психология,

книгата представя развитието на науката от 1879 г. до днес,

като включва школи и направления в техния социален, исторически и

интелектуален контекст.

В осмото издание значително е осъвременено изложението на

еволюционната психология, когнитивната невронаука и позитивната психология, направена е преоценка на хуманистичната психология в

контекста на постфройдисткото развитие.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^