История на Ордена на хоспиталиерите. Рицарите на свети Иоан от Иерусалим (ISBN: 9789545843624)

История на Ордена на хоспиталиерите. Рицарите на свети Иоан от Иерусалим (ISBN: 9789545843624)

от 39,90 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници284
Тегло1281

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Рицарството е блян, който вдъхновява Средновековието и го надживява. В продължение на векове той отново и отново разбужда
човешкото въображение.

Легендарните военно-духовни рицарски ордени, създадени в епохата на Кръстоносните походи, изразяват най-емблематичната идея за рицарския идеал. Орденът на хоспиталиерите, познат още като Суверенен орден на свети Иоан от Иерусалим, от Родос и от Малта, е най-древният сред тях, но вече хиляда години той все още съществува, за да пренесе през времето идеалите на рицарството.

Рицарите хоспиталиерите откриват и утвърждават изключителната си същност, едва когато влизат във великото семейство на рицарството и от чисто хуманитарен се превръщат и във военен орден. Орденът на рицарите на свети Иоан, както и Орденът на тамплиерите, а по-късно и този на тевтонските рицари, ще позволят на Латинските кралства в Ориента да просъществуват в продължение на около три века. Постепенно те ще се отворят към света и ще се интегрират в светския живот. Ще станат градивна сила за развитието на европейската цивилизация.

Настоящата книга ще ви запознае с четири века от историята на Ордена на рицарите на свети Иоан ? от първите дни на създаването му в Иерусалим до падането на Родос под ударите на фанатизираните воини на султан Сюлейман I Великолепни.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^