История на парите (ISBN: 9789547690035)

Описание
Доларът умира. Умира йената, марката -всички национални валути в модерния свят. Глобалната парична система е заразена със смъртоносен вирус; фатално отслабена, тя рано или късно ще потъне в небитието. Доларът, марката и йената ще последват дуката, гвинеята и раковините каури в килера на историята.

Независимо от тревожните финансови признаци със смъртта на сегашния паричен ред няма да умрат нито търговията, нито самите пари. Още докато старата система с неохота и запъване крачи към гроба, новата вече се надига на хоризонта, готова да я замени. Образът на тази нова парична система трепти в меката светлина на компютърните екрани. Парите се изобретяват за пореден път в кибернетичното пространство, превръщат се в свободно движеща се сила, способна да се прелее в каквито и да било количества, когато и да било, където и да било по света. Неподвластни на богатствата на отделните държави и на съзнателните действия на техните правителства, парите придобиват най-различни форми. Новите пари са една огромна, необуздана мощ.

Тази история на „силата, която движи света" проследява нашите взаимоотношения с парите -от пазарите на Тимбукту до Нюйоркската фондова борса, - тяхното влияние върху развитието на човешкото общество и въздействието им върху всички страни на живота ни - икономически, политически и лични.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^