История на ранното християнство (2001)

История на ранното християнство (2001)
Описание
Ключови думиФилософия, Религия
Брой страници116
Тегло94

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Всеки, който желае да си състави представа за основите на християнството и различните изходни позиции при основополагането на църковната история, не може да избегне вглеждането в неговото начало. През тези ранни времена се полагат коловозите за по-нататъшния ход на християнството. Всички християнски деноминации сочат като свой фундамент първите векове от историята на църквата. Те основателно им приписват нормативна значимост, гледат ги като критерий за контрола и обновлението на собственото си разгръщане, като основа за богословската дискусия и разбирателството в християнския свят. Тази книга се занимава с едно централно и значимо време, съхранило своето историческо очарование.

Фридхелм Винкелман е роден през 1929 година. От 1955 до 1991 година работи в областта на църковната история, патристиката и византинистиката към Академията на науките в Берлин. От 1991 до 1996 година е професор по история на църквата към университетите в Хайделберг, Рощок и Тюбинген. Автор е на многобройни публикации по ранна и византийска църковна история.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^