История на Русия IX-XX век (ISBN: 9789543201518)

История на Русия IX-XX век (ISBN: 9789543201518)
Описание
Ключови думиИстория
Брой страници560

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Евгений Франциевич Шмурло (1853-1934) е сред най-изявените и ерудирани руски историци. Професор, член-кореспондент на Руската академия на науките, удостоен с почетни титли от престижни световни университети, той се посвещава на задълбочено и многопластово изследване на руската история.
Усърдно проучва руски и чуждестранни архиви, за да проследи политическите и културните връзки на Русия със Запада. Участник в авторитетни научни дружества и общности в страната и зад граница, неведнъж е награждаван за заслуги към историческата наука. Биографите и анализаторите акцентират особено върху стремежа и способността му да разглежда руската история в нейната цялост, да откроява тенденции и закономерности, както и тяхната естествена и логична връзка с европейския исторически процес.
История на Русия. IХ-ХХ век е едно от най-значимите съчинения на Шмурло, плод на четири десетилетия упорита работа и събиране на богат документален материал. Публикувана в Мюнхен през 1922 г. , по-късно преведена и на други езици, книгата получава висока оценка от западноевропейските академични среди.
В своя исторически труд, писан за образована и любознателна аудитория извън пределите на Русия, Е. Ф. Шмурло предлага обективен, научнообоснован поглед към политическото и духовното развитие на една от най-мощните и влиятелни държави в света.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^