История vs Псевдонаука: Древнобългарски етюди (ISBN: 9789542803225)

История vs Псевдонаука: Древнобългарски етюди (ISBN: 9789542803225)

История vs Псевдонаука: Древнобългарски етюди (ISBN: 9789542803225)

от 9,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книга от поредицата "Войни и власт"

Доцент д-р Цветелин Степанов преподава история на българската култура през Средните векове в специалност "Културология" на СУ "Св. Климент Охридски". Основните му изследвания са концентрирани в областта на властта и авторитета в предхристиянска България; работи по проблемите на светостта и поведенческите стереотипи в България, Византия и т. нар. степна империя. През последните 15 години е публикувал над 70 научни изследвания в България, САЩ, Украйна, Чехия, Унгария, Русия, Великобритания. Автор е на три монографии (в различни области на (пра)българистиката) и съставител и научен редактор на няколко сборника с разнообразно научно съдържание.

Отпечатаните в този сборник материали са представяни от автора им или като доклади на различни конференции, или пък са публикувани като статии в научни списания в периода след 2002 г. Всички те засягат, в една или друга степен, отделни аспекти от живота на българите, техните вярвания и представи за света и Другия, тяхната ценностна система и т. н.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^