Историята далечна и близка (ISBN: 9789544279134)

Историята далечна и близка (ISBN: 9789544279134)

Историята далечна и близка (ISBN: 9789544279134)

от 10,80 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници344

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Историята - далечна, но и близка... Не само като хронология, като дистанция между нас и нашите предци, но и като изживяване на миналото, като калейдоскоп от случили се и отново случващи се в човешкото съзнание събития, от преминаващи през вътрешното ни зрение образи.
Поместените текстове в тази книга целят да поставят във фокуса на общественото внимание проблеми, които имат повече от актуални измерения. Това с особена сила важи за българите извън съвременните граници на България.
Древната максима, че "... думите отлитат, а писаното слово остава... ", ми дава надежда, че книгата ще намери своите читатели - любители на историята... Най- различни хора, които се интересуват от нашето минало, от съдбата на българските общности извън днешна България, от общото ни бъдеще.
Освен с анализ на събития и обществени процеси, на войни, революции и контрареволюции, с биографии и контрареволюции, с биографии на велики и недотам велики личности, историята се опитва да възкреси живота на нашите предци, на хора като нас. Затова историята, каквито и определения да се дават за нея, не е само наука... И не трябва да бъде.

Пламен Павлов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^