Историята на едно научно откритие- Диморфизъм на пластоцианина (ISBN: 9786191851348)

Историята на едно научно откритие- Диморфизъм на пластоцианина (ISBN: 9786191851348)

от 15,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Книгата "История на едно научно откритие" от ст. н. с. дбн Митко И. Димитров от Института по биофизика към БАН представлява искрен и затрогващ разказ за откриването на пластоцианиновия диморфизъм, за хората, които направиха това откритие и въобще за атмосферата и начина на работа в институтите на БАН през края на миналия и началото на настоящия век.
В книгата обаче не е описана само историята на едно научно откритие. С прекрасен стил и на достъпен език е описан животът на учените в секцията "Биофизика на белтъците", което всъщност се отнася за всички учени, във всички лаборатории по света. Читателят ще стане съпричастен на многочасовите експерименти, на провалите и успехите, на отчаянията и възторзите, които ни съпътстват в нашата работа на изследвователи на живата природа и въобще на всеотдайността, с която учените преследват научното откритие.
Книгата ще представлява интерес не само за тесните специалисти, които се занимават с белтъчна структура или фотосинтеза, но и за всички колеги и за по-младите от тях, които сега стъпват на трудния, но и вълнуващ път на науката.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^