Избрани стандарти на антидискриминационното право (2009)

Избрани стандарти на антидискриминационното право (2009)

от 9,00 лв 3 оферти
Описание
Тази селекция европейски, международни и сравнителноправни стандарти на
антидискриминацион ното право е помагало за юристи практици - адвокати, съдии, които имат потребност от наднационални източници, за да тълкуват Закона за защита от дискриминация и да обосновават доводите или решенията си по дела по него. Книгата представя богата съдебна практика и норми на европейското и международното право, като текстовете са превод на авторката.
Подбраните източници осветляват някои от основните институти на
антидискриминацион ното право: прехвърлянето на тежестта на доказване, каузалната връзка между защитен признак и сравнително ощетяване при пряка дискриминация, обективното оправдание за несъразмерно засягане при непряка дискриминация, изключението за съществено и определящо професионално изискване, разумното пригаждане за хора с увреждания, подбуждането към дискриминация, сексуалния тормоз, позитивните мерки и мн. др. Стандартите на антидискриминационно то право са отправна точка за анализ и оценка на българската правораздавателна практика по Закона за защита от дискриминация и подредбата им следва поредността на законовите разпоредби.

Подборът на стандартите отразява ключови проблеми и предизвикателства на
юриспруденцията по Закона за защита от дискриминация, анализирани в останалите издания от поредицата "Антидискриминационн
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^