Избрани трудове/ Иван Д. Шишманов (2012)

Избрани трудове/ Иван Д. Шишманов (2012)

Избрани трудове/ Иван Д. Шишманов (2012)

от 90,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници1272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящото издание на трудовете на проф. Иван Д. Шишманов е улеснено извънредно много от обстоятелствот, че още преди повече от четири десетилетия най-важното от книжовното наследство на големия учен бе събрано и издадено от проф. Георги Димов в тритомното издание на БАН "Иван Д. Шишманов. Избрани съчинения".
Свикнали сме да наричаме апостоли нашите първи будители, учители, революционери или поети на борбите на народа ни за освобождение, но с не по-малко основание можем и трябва да наричаме така създателите на новата българска наука в периода около и първите десетилетия след Освобождението. А сред тях, сред създателите на българската хуманитаристика - Марин Дринов, Михаил Драгоманов, Александър Теодоров - Балан и др. - с неоспорима най-голяма тежест и авторитет се откроява името на проф. Иван Д. Шишманов - ученият, който на храницата между XIX и ХХ век европеизира българската наука.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^