Изгубеното хвърчило (2009)

Изгубеното хвърчило (2009)
Описание
Ключови думиБългарска литература, Детски, Приказки, Роман
Брой страници184

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Приказките в стихове на Леда Милева отдавна са сред най-популярните тборби за деца в съвременната ни литература. С „Работна Мецана", „Сивод- решко и Бързобежко", „В една зоологическа градина" и „Цветни приказки" израснаха няколко поколения. Тези приказки са написани с раздвижен стих и разговор- на интонация. С тях авторката смело експериментирав поезията за малките. Наред със стихотворенията, които тя създаде в последните три десетилетия, изградени сьщо с майсторско преминаване от класическия стих към разчупена поетична форма, „Цветни приказки" проправиха пътя за експерименти и за мнозина млади български поети. Приказките на Леда Милеба естествено намериха място в читанките, в представителни сборници и антологии.
Леда Милева не разчита на необикновени теми или непознати герои - тя умело въвежда своите читатели в света на животинкитеи и растенията, в богатия природен свят, за да им внуши вечните истини за добротата, скром- ността и трудолюбието, за цената на приятелството и взаимопомощта. Тези познати ни от класическата поезия за деца истини тя успява да предаде така, че те звучат съвременно.
С цялото си творчество Леда Милева посочва на малките светлите пътеки, по които те трябва да търсят човечността, справедливостта и красотата. Поетическите приказки на Леда Милева потвърждават още веднъж големия талант на поетесата, нейния неуморен откривателски дух. Те защитават безспорно челното й място сред най-талантливите български поети за деца.

Божанка Константинова
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^