Изкуство. Политика. Промяна: Културни политики в Югоизточна Европа (2005)

Изкуство. Политика. Промяна: Културни политики в Югоизточна Европа (2005)

Изкуство. Политика. Промяна: Културни политики в Югоизточна Европа (2005)

от 19,40 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИзкуства, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници352

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Авторите на текстовете са изтъкнати експерти в областта на културните политики, практици в администрацията и управлението в публичния и неправителствения сектор университетски преподаватели.

Програма "Политики за култура" подпомага развитието на дълготрайното сътрудничество и взаимодействието между независими културни организации, местни, регионални и национални институции в областта на културната политика, парламента, индивидуални творци, професионалисти в областта на културата и изкуствата, университетски катедри, експерти и европейски институции в тази област. Основната и цел е обединяването на всички заинтересовани страни в един общ процес на дебат и конкретни действия към устойчиви културни политики на национално и местно ниво. Програмата се стреми да даде своя принос за развитието на нова европейска културна политика.

Събраните текстове и изследвания представят дейността в тази насока от няколко гледни точки:
- на основните инициатори и участници в програмата - за представяне и анализ на методологията, конкретните дейности и основните резултати в отделните страни и ситуации;
- на изтъкнатите изследователи от областта на културата, социологията, икономиката, чийто принос разширява кръгозора на конкретиката и чертае бъдещи перспективи пред тази сфера в европейски мащаб.

Сборникът е насочен към работещите в областта на културата, културната политика и администрация, към академичните среди и изследователите, студентите в специалности, които изучават дисциплини, свързани с културни политики, администрация, управление и пр. ; към широк спектър от представители на централната и местната власт, неправителствения сектор, независимите творци.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^