Изкуството да бъдеш родител (ISBN: 9789545291296)

Изкуството да бъдеш родител (ISBN: 9789545291296)

Изкуството да бъдеш родител (ISBN: 9789545291296)

от 10,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиХоби, Мама-бебе, Психология
Езикбългарски
Брой страници320

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Трябва ли да оставим детето да плаче? Можем ли да го напляскаме? Как да се справим с истеричните му кризи? По какъв начин да развием въображението и интелигентността му? С какви средства да му помогнем да стане щастлив и отговорен индивид?
Тези въпроси и още много други намират отговор в „Изкуството да бъдеш родител - истинско практическо ръководство за отглеждане и възпитание на децата и най-известна книга на д-р Фицхю Додсън, превърнала се за съвременните родители в това, което беше д-р Спок за родителите от петдесетте години на миналия век. Проследявайки развитието на детето от раждането му до края на петата година, д-р Додсън дава на читателя многобройни съвети, произтичащи от постиженията на науката и от придобитите знания за психологията на детето, както и от обикновения здрав разум, като наред с това заявява: Любовта на майката към детето ? е по-важна от всяка научна документация. Любовта на майката към детето ? е по-важна от всичкия здрав разум, който би могла да прояви, докато го отглежда. Вслушвайте се в гласа на сърцето! Някой ден може да се поколебаете пред поставен от детето ви проблем. Тогава науката и здравият разум ще ви подскажат едно, а сърцето ви - друго. Вярвайте на сърцето си!
Детето ви ще успее в училище и в живота, ако притежава силна и положителна себепредстава. Какво да направите като родители, за да му помогнете да укрепи себепредставата си и да го насочите към желаната цел?
1. Не унижавайте детето си. 2. Не прибягвайте до заплахи. 3. Не корумпирайте детето си. 4. Не изтръгвайте насила добрите решения. 5. Не закриляйте детето си прекалено. 6. Не бъдете многословни. 7. Не изисквайте сляпо и незабавно подчинение. 8. Не глезете детето и не бъдете прекалено снзходителни към него. 9. Бъдете последователни в налагането на правила и закони. 10. Не въвеждайте правила, несъобразени с възрастта на детето. 11. Избягвайте назидателното и обвинителното поведение. 12. Не давайте заповеди, ако не възнамерявате да изискате изпълнението им.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^