Изкуството за подбор на персонал (2008)

Изкуството за подбор на персонал (2008)

Изкуството за подбор на персонал (2008)

от 13,46 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници172

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Днес, най-често, в бизнеса побеждава онзи, чийто екип е по-добър. Нуждаете се от правилните хора на правилното място? Как обаче да разберете кой от тях съответства на това определение, а кой – не?
В книгата авторът разглежда по-голямата част от методиките за подбор и оценка на персонал, като на тези, които са издържали изпитанията на практиката и са показали своята ефективност, е отделено повече внимание. Те ще ви помогнат:
Да структурирате интервюто ефективно - така ще достигнете целите, които сте си поставили, ще намалите вероятността от социално-желателни отговори, както и вероятността да наемете добър служител, в добра компания и въпреки това, те да не си подхождат.
Да оцените мотивацията на кандидата, неговите ценности, лоялност, склонност към конфликти, способност за работа с клиенти и работа в екип. Да разкриете начина му на мислене и да разберете повече за това, как той взема решения и възприема действителността.
Да прецените доколко поднесената от интервюирания информация е достоверна и да установите до каква степен за кандидата е характерна откритостта и честността.
Да разберете как самият кандидат оценява своя опит, предпочитанията му към видовете работа и стиловете мениджмънт.
В книгата ще намерите още и 136 ситуации (cases), които ще ви помогнат да оцените уменията и да проверите модела на поведение на интервюирания при разрешаване на ситуации в различни сфери; 95 примера с конкретни ситуации в различни области, като са посочени очакваните правилни отговори от страна на кандидатите; 10 фрагмента от проведени интервюта с интерпретация на отговорите.

Книгата е ориентирана към специалистите по човешки ресурси, консултанти по наемане на персонал, мениджъри, управители на фирми и организации, психолози, преподаватели, учащи и др. Изданието е особено полезно и за търсещите работа, като ще им помогне по-добре да преценят своите възможности и да се подготвят за предстоящото им събеседване при бъдещия работодател.

За автора:
Светлана Владимировна Иванова - сертифициран инструктор и сертифициран мениджър по човешки ресурси, кандидат на психологическите науки, професионалeн преподавател.
Има проведени над 9000 интервюта с кандидати за работа в над 150 компании. Автор е на повече от 50 програми за трейнинг, участвала е в провеждането на няколкостотин трейнинга, включително на комплексни програми за големи компании и техните филиали. Разработила е и е внедрила успешно значителен брой методики за мотивиране, интервюиране и оценка на персонала, част от които са поместени в настоящата книга.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^