Изобразително изкуство за 9. клас (1997)

Изобразително изкуство за 9. клас (1997)

от 10,20 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиУчебник
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изобразително изкуство за 9. клас за задължителна подготовка на издателство „Булвест 2000. Учебникът, в сравнение с предходните класове, значително е увеличен обемът на сведенията за изкуството през различните епохи. Разнообразени са и упражненията за развиване на творческото мислене при самостоятелното възприемане на художествените произведения. Обърнато е по-голямо внимание на връзките между изкуство и общество, на творческите позиции на различни художници и течения в изобразителното изкуство през XVII - XX век.  
Задачите, свързани с изобразителната грамотност, са обосновани с мисли на именити теоретици и практици. Тези конкретни знания обаче не отменят значението на непосредствената работа по натура и ролята на въображението и фантазията. Проследяват се стиловете и направленията в развитието на изобразителното изкуство през XVIII - XX в. :

барок
рококо
класицизъм
неокласицизъм
академизъм
импресионизъм

Българското изобразително изкуство е представено с върхови постижения през епохата на Възраждането и през първите години след Освобождението. Подчертават се неговите национални особености, но и принадлежността му към европейската и световната култура. Засилена е теоретическата част на знанията с мисли на философи, изкуствоведи и творци през различни епохи. Практическите упражнения са систематизирани по учебни проблеми, материали и техники. Предвидени са задачи за преговор и самоконтрол, а също и за самостоятелна творческа и изследователска дейност. Съдържанието на учебника е съобразено с Държавните образователни изисквания за задължителноизбираем ата подготовка и профилираното обучение.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^