Описание
След невзрачен пожар във фамилния храм на шогуна са открити три трупа, но нито един от тях не е загинал от обгаряния или задушаване. Единственият свидетел и заподозрян за палежа страда от мистериозна амнезия. Съпругата на Сано научава ужасяващи факти за живота в будистката секта "Черния лотос" от един избягал монах, но самото бакуфу, военнофеодалното правителство, възпрепятства разкриването на истината.
Това е само част от заплетения сюжет на "Якешину", шестата книга от поредицата "Японски загадки" на американката Лора Джо Роуланд. Първите пет книги - "Шинджу", "Бундори", "Урагири", "Иредзуми" и "Китаноката"- пожънаха бурен успех през изминалата година. Новото заглавие буквално означава "обгорени до смърт" и е алюзия (в пряк и в преносен смисъл) за събитията в романа. Авторката точно е налучкала печелившата смес от криминална интрига, далекоизточна екзотика, историческа дистанция (събитията в романа се развиват през 17 век) и ефектна любовна интрига. В "Якешину" Самураят Сано Ичиро трябва да разбере какви тайни крият игуменката на разследвания манастир, загадъчният доктор садист и една от послушниците, а също така да съумее да съхрани хармонията в брака си.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^