Японската образователна система. История, традиции и съвременни тенденции (2008)

Японската образователна система. История, традиции и съвременни тенденции (2008)

Японската образователна система. История, традиции и съвременни тенденции (2008)

от 10,99 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиМама-бебе, Учебник
Езикбългарски
Брой страници244

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Зоя Иванова е биолог-биохимик, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Има изследвания в областта на биоенергетиката, но основно интересите й са насочени в областта на преподаването, съдържанието на обучението, тестовете, като адекватна система за контрол и оценяване, образователните системи в другите страни.
В книгата е систематизирана информация за създаването и развитието на образователната и изпитната система в Япония, разгледани са стандартите по природни науки ( в частност по биология), учебника по биология за подготовка за националния кандидатстудентски тест, както и често срещани тестови задачи. Книгата съдържа приложения и речник на японски термини, които улесняват читателя.
Авторът представя едно интригуващо заглавие, което предоставя систематизирана информация по ключови за образованието акценти. Обект на теоретичен анализ е образователната система в една страна, която е твърде далече от България не само като географско понятие, но и като информация, анализи, разбиране и оценка на една самобитна
култура. Твърде оскъдната за масовия читател информация, при това за една определена предметна област (образованието), прави предлаганата за рецензиране книга, условно казано с висок „коефициент" на полезност за практиката.
Доц. д-р Наташа Цанова

Като обща характеристика на монографията бих изтъкнала няколко нейни достойнства: логично подреден и систематизирано поднесен материал; изключително ясна и точна мисъл; задълбочено и изчерпателно изследване на всяко подзаглавие, което подсказва за упорита и добросъвестна работа с богат изворов материал.
Гл. ас. д-р Светлана Иванова
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^