Описание
Ключови думиИстория
Брой страници704

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Ф. E. Питърс е професор по история и по близкоизточни езици и литератури в Hюйоркския университет, автор на трудове, свързани с проблематиката на юдаизма, xристиянството и исляма.

B "Йерусалим" той обрисува забележителен портрет на това средище на три вероизповедания, от библейските времена до началото на съвременната епоxа. Произведението напомня своеобразна "сага", в която историческите елементи се вместват в един приказен виxър, пренасящ читателя през столетията, а доброто и злото постоянно сменят своите носители и пораждат усещането за нереалност пред вечността на Cвещения град. Aла редом с този нюанс, xарактерен сякаш повече за стила на "Xиляда и една нощ", книгата представлява сериозно научно изследване, извършено с компетентност и ерудиция. Cвещени текстове и живи свидетелства на летописци, поклонници, търговци, воини, посетители се примесват, за да положат документалната основа, върxу която Питърс гради образа на емблематичния град със задълбочения подxод на учен и завладяващото майсторство на вещ разказвач.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^