Югоизточна Европа под османско владичество - 1354-1804 (2003)

Югоизточна Европа под османско владичество - 1354-1804 (2003)

Описание
Ключови думиИстория

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Югоизточна Европа под османско владичество 1354-1804 представлява задълбочен и достъпен преглед на един продължителен и важен период от историята на балканските народи. Питър Шугър (професор по история от университета във Вашингтон) проследява възникването на Османската империя, нейния възход, завоеванията в Европа и постепенния й упадък. Специално внимание е отделено на държавната и стопанската структура на империята и на културния живот на нейните християнски поданици. Представени са както „вътрешните" провинции, така и васалните държави (Молдова, Влашко, Трансилвания, Дубровник). Приложенията помагат на читателя да се ориентира в многобройните владетели, географски имена, в социални, икономически и културни явления.

Книгата е особено полезна за всички читатели, които имат желание да видят българската история в един по-широк балкански контекст. Трудът на П. Шугър търси корените и на днешните демографски, политически и културни процеси и конфликти на Балканите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^