Юлий Цезар: Галска симфония (2007)

Юлий Цезар: Галска симфония (2007)
Описание
Ключови думиИстория, Роман
Езикбългарски
Брой страници434

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Избран за консул през 59 г. пр. Хр. , Юлий Цезар се проявява като човек на действието. Той налага властта си над Сената и затвърждава своя авторитет. За себе си (след изтичането на консулския мандат) успява да уреди назначението си за наместник в провинциите Цизалпийска и Трансалпийска Галия.

Той трябва да ги пази от набезите на все още неподчинените келти – един свят, който трябва да бъде покорен. През 56 пр. Хр. покоряването на Галия вече е факт. Умело използвайки разногласията и постоянните междуособни войни между народите на Галия, Цезар завладява територии чак до бреговете на р. Рейн.

Пръв от римляните преминава с войски на десния му бряг и престоява там 18 дни в преследване на германите. После стига и до Атлантическия океан.
В Галия Юлий Цезар получава всичко, към което се стреми – слава, войска, пари.

След успешните Галски войни, след победата над Венсенжеторикс, популярността на Цезар в Рим нараства неимоверно.
Дори неговите врагове признават заслугите му на умел пълководец и държавник.

Във втория том на трилогията „Юлий Цезар Роже Каратини ни увлича във фантастичната епопея на Галските войни, във времената, когато Галия престава да бъде свободна и когато, благодарение на таланта на Юлий Цезар, се заражда гало-римската цивилизация.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^