Кабалистичната вселена (2006)

Кабалистичната вселена (2006)
Описание
Ключови думиЕзотерия, Философия, Религия
Брой страници268

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга представлява общо изследване на произхода и космическата схема на Творението и неговите обитатели. От най-ранни времена Кабала е била разделена на две части: Делото на Колесницата, разкриващо човешката природа и \"вътрешната\" вселена; и Делото на Творението, което пред¬ставлява изследване на \"външната\" вселена и Четирите свя¬та, техния произход, конструкция и функции, съотнесени с човечеството и Бог.
Използвайки Дървото на Живота като ключ, Зев Бен Шимон Халеви навлиза в мистериите на тази макрокосмична все¬лена и изследва нейните различни нива, как е създаден на¬шият свят с неговите ангелски и физически нива и как нав¬лизането на злото съдейства за падението на човечеството. Той се спира предимно върху целта на съществуване на Вселената така, както тя се разкрива във великия Косми¬чески цикъл, и по-специално върху ролята на човечеството като основна част от Творението, която може да съществува навсякъде в Световете.
Зев Бен Шимон Халеви преподава Кабала на много места по света. Той изнася лекции в Центъра за свободно обуче¬ние в Ню Йорк, както и в Европа, Мексико и Южна Америка. Автор е на няколко книги, посветени на Кабала, които са преведени на много езици. Понастоящем живее в Лондон.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^