Как да защитим: Полезните модели (2008)

Как да защитим: Полезните модели (2008)

Как да защитим: Полезните модели (2008)

от 12,75 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници276

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Монографията „Полезните модели" е първата книга от поредицата „Как да защитим". Авторът разглежда създаването, експертизата, регистрацията и използването на едни от основните обекти на индустриалната собственост - полезните модели, известни още и като „малките изобретения". Полезните модели, сравнително нови за България, са изключително важни за българската икономика в момента. Те придобиват все по-широка популярност и все по-голямо значение в икономически аспект, като това наложи и законодателна промяна. Всички анализи и избоди в монографията са съобразени с влезлия в сила от 9.11. 2006 г. Закон за патентите и регистрацията на полезните модели.
Освен исторически преглед на защитата на полезните модели по света и в България, книгата посочва източниците на правно регулиране, очертава обектите, които подлежат на закрила, както и характерните за тях групи признаци. Акцентира се върху съдържанието на заявките, особеностите в описанието и съставянето на претенциите с логическа структура, експертизата в Патентното ведомство, критериите за регистрация, сроковете на закрила и съдебната практика. За специалистите ще бъде интересен и направеният от автора преглед на някои водещи чуждестранни законодателства, Международната патентна класификация, както и анализа на регистрационната активност на полезните модели в България.
Книгата е предназначена за широк кръг специалисти, работещи в сферата на патентното дело - представители по индустриална собственост, патентни специалисти, юристи, студенти, рекламни агенции, както и за изобретатели и бизнесмени, които са преките потребители на разглежданата индустриална собственост при осъществяване на фирменото ръководството.

Очаквайте още в поредицата „Как да защитим" заглавията „Търговските марки" и „Географските понятия". Всяка от книгите в поредицата съдържа и СD с приложения.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^