Как мислят потребителите? (2006)

Как мислят потребителите? (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика, Маркетинг, Психология
Езикбългарски
Брой страници384

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Независимо от ресурсите, изразходвани за маркетингови изследвания, близо 80% от новите продукти се провалят. Моделът е предвидим: клиентите казват, че искат нещо, компаниите го създават и след като е на пазара, клиентите не го купуват. Защо? Да¬ли защото клиентите просто не знаят какво искат? Джералд Залтман разгадава тази загадка и стига до заключението, че на някакво ниво клиентите наистина знаят, но повечето свръх използвани инструменти на маркетинга днес - проучвания, Въпросници и фокус групи - и конвенционалното мислене, не проникват дос¬татъчно дълбоко, за да им помогнат да го открият и да го изра¬зят.
На базата на изследвания от толкова разнообразни дисципли¬ни като неврология, социология, литературен анализ и когнитивна наука, Залтман предлага богати прозрения за това какво се случва в сложната система на психиката, мозъка, тялото и обществото, когато потребителите обмислят потребностите си и оценяват продуктите. Залтман илюстрира как водещите компании „разкопават безсъзнателното\" със забележителни резултати и въвежда новаторски инструменти и техники, които ще помогнат на специ¬алистите от сферата на маркетинга да:
разработват изследователски въпроси, които „говорят\" на безсъзнателното;
извикват ценен смисъл чрез метафорите на клиента... и да вплитат тези образи в рекламите на марката;
мерят потребителските реакции на маркетинговите стимули и съответно да променят рекламните или позициони¬ращи стратегии;
изграждат „консенсусни карти\", които отразяват универсалното мислене на пазарния сегмент... и да ги препроектират, за да засилват удовлетворението и лоялността на клиентите и да увеличават продажбите;
разбират как функционира собственият им ум... и как могат да мислят по нови, творчески начини.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^